Bog: Babyrytmik

Beskrivelse

  • Dansk Sang Musikhåndbog
  • Bog, med Cd (med 112 sider, og 17 titler) (Cd med 20 tracks)
  • ISBN: 87-7761-895-5

 

Med udgangspunkt i hele barnets udvikling og i en ramme af musikglæde og musikalsk fællesskab styrkes barnets udvikling på en række områder. Teori og ideer til praksis for både undervisere og forældre. Musikskolernes ”babyrytmik” og forældre med babyer.

Anmeldelser

Dansk sang, Årg. 55, nr. 1 (2003/2004), lektørudtalelse

Musikforskere overalt i verden betragter musikudøvelse med det spæde barn for en vigtig faktor i spædbarnets udvikling, både sprogligt, musikalsk, bevægelsesmæssigt og psykisk. I 1995 blev det derfor vedtaget, at alle offentligt støttede musikskoler skal tilbyde musikundervisning til børn fra 0 år.

Dorte Nørgård har beskæftiget sig med baby- og børnerytmik i mange år og hendes bog vil være meget velegnet til denne musikundervisning. Første del af bogen består af teori vedrørende det spæde barns motoriske og psykiske udvikling. I anden del er der forslag til, hvordan man kan opbygge en babyrytmiktime, efterfulgt af en materialesamling, melodier med noder og tekst og dertil en beskrivelse af hvordan man kan lege samtidig med at sangen synges.

Bogen henvender sig især til undervisere i rytmik og til ansatte i dagpleje og vuggestuer, men forældre og bedsteforældre vil også vil kunne lade sig inspirere. Melodierne er enkle og nemme at synge, også uden musikledsagelse, og børnene vil hurtigt kunne genkende sangene. Med bogen følger en cd, hvor alle sangene er indspillet.

I Danmark har vi en fornem tradition for musik for og med børn, og med denne bog er der nu også noget for de helt små